martes, 24 de enero de 2012

Assemblea de professorat contra les retallades

Assemblea de professorat
Dimarts, 24 de gener, 11h30
Sala del professorat

1. Es presenta la proposta de document contra les retallades per a la seva aprovació al Consell Escolar de dijous. S'aprova per unanimitat i es decideix recollir signatures perquè s'hi pugui adherir el professorat que no ha assistit a l'assemblea.

2. En Sergi Hernández explica què es va parlar a la reunió a l'assemblea de zona i es comenten possibles accions de protesta contra les retallades, com ara deixar de fer activitats extrascolars, vagues o manifestacions. Tambés es parla de la possibilitat de demanar la convocatòria d'un claustre per tal que les accions convocades tinguin més força. S'acorda treballar en l'elaboració de propostes d'acció i fer una consulta entre el professorat per tal de copsar quines són les que reben més suport i, a partir d'aquí, buscar el màxim consens.

3. S'acorda penjar dos cartells a l'exterior del centre amb lemes contra les retallades.


A continuació, teniu el document contra les retallades al qual podeu donar suport amb la vostra signatura:


L’INSTITUT ALBA DEL VALLÈS, CONTRA LES RETALLADES


Document per presentar al Consell Escolar de dijous 26 de gener per a la seva aprovació

El Consell Escolar de l’INS Alba del Vallès es manifesta en contra de les retallades, que posen en perill l’educació publica i de qualitat en la qual creiem fermament. El dret a l’educació, garantit a la nostra Constitució, no ha de ser entès com a privilegi.


Si volem construir un món més just on es promogui la igualtat d’oportunitats hem d’evitar la precarització de l’educació pública.

L’increment d’hores lectives del professorat, la retallada d'un 7% del seu sou al 2011 i la congelació per al 2012, la no cobertura de les substitucions, la disminució de plantilles i del pressupost destinat als centres (un 20% al 2011), entre d’altres mesures, repercuteixen negativament en la qualitat de l’ensenyament que reben els nostres joves.

Estem en contra de les retallades i, com a conseqüència d’aquestes, de la massificació a les aules perquè provoquen un empitjorament del rendiment de l’alumnat.


Alumnat, professorat i tota la comunitat educativa són perjudicats i sembla que només la mobilització social pot fer que siguin ateses les nostres justes reivindicacions: no fer pagar la crisi a qui no l'ha creat i vetllar per l'educació com a garantia de cohesió social i futur del nostre país.

No hay comentarios:

Publicar un comentario