jueves, 26 de julio de 2012

Tardor calenta

El curs vinent s'albira calentet.

La darrera retallada al nostre minvant salari (aquesta en el nom d'Espanya i el rescat dels bancs), la paga de Nadal, representa aproximadament un 7% dels nostres ingressos anuals, és a dir, s'incrementa el 5% inicialment previst. Encara sembla que haurem de donar les gràcies perquè ens 'tornaran' el descompte de la paga de juny. I això, els que tenen feina perquè recordeu que 3.000 interins que marxen al juny, no tornaran al setembre.

Evidentment no podem quedar-nos de braços plegats. A més de les reivindicacions que pugueu estar recolzant als vostres barris i localitats, aquests són els moviments al sector de l'educació:

Des de l'Assemblea de Professorat de Secundària, es comuniquen els resultats de l'enquesta sobre les mesures a prendre contra les retallades i el resultat és que 'la mesura que per excel·lencia surt votada a tots llocs és la de suprimir les sortides extraescolars als centres. La resta queden una mica més difoses.' En aquest sentit, això reforça la decisió presa pel Claustre de l'INS Alba del Vallès.

D'altra banda, pel que fa a possibles vagues i, en particular, una vaga indefinida, la Coordinadora d’Interzones amb el suport de la CGT, va presentar i registrar al Departament d’Empresa i Ocupació la convocatòria formal de vaga dels centres educatius públics, durant l’horari de permanència, els dies 12, 13 i 19 de setembre (primer dia lectiu dels diferents centres públics de primària, secundària, cicles i escoles d’adults), i els dies 26 i 27 de setembre. 

Ens diuen a més que 'Aquestes jornades de vaga i mobilitzacions tindran continuïtat a partir d’octubre en forma de vaga indefinida discontínua avaluable mensualment pel mateix comitè de vaga convocant.'

Les vagues i mobilitzacions tenen els següents objectius:

1. No a l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...).
b- Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou, en comptes de la cobertura parcial de les mateixes a partir del desè dia, tal i com ha establert el Departament d’Ensenyament.
c- Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració. 

Cal recordar que, en un sondeig a final de curs a l'Assemblea, aproximadament la meitat del professorat de l'INS Alba del Vallès es va mostrar disposat a dur a terme una vaga indefinida parcial. 

Hem aprés que els drets laborals es poden perdre i que per recuperar-los cal organització, lluita i resistència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario