viernes, 1 de junio de 2012

Acaba el curs... però no les retallades


La nostra 'estimada' consellera apura els darrers dies de curs sorprenent-nos amb noves retallades (algú ha de pagar els forats de Bankia, Catalunya Caixa,...).

Ens ha arribat dues informacions sobre les retallades anunciades a la Mesa Sectorial d'ahir 31 de maig, de l'Assemblea de Professorat i de la CGT. Destaca la precarització dels més precaris, convertint les substitucions en autèntics minijobs. Aquí les teniu:

1. ASSEMBLEA DEL PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA:

En la mesa sectorial d'avui 31 de maig, el Departament d'Ensenyament ha comunicat a les organitzacions sindicals que implantarà encara més reduccions de les plantilles dels centres públics i mesures que comportaran reducció del temps de treball i per tant del salari del personal substitut.

El Departament, ha decidit reduir les plantilles de primària en 0,5 dotació per línia + 0,5 per centre, la qual cosa significa que el curs 2012-2013 :
Centres una linea 1 mestre
Centres dos lineas 1, 50 mestres
Centre tres lineas 2 mestres

Secundària
Es reduirà una hora a les 2,7 hores de suport al'atenció directa als alumnes. + increment d'una hora de l'horari lectiu suposarà,:

En centres de 10 grups la reducció d' 1,5professors
En centres de 16 grups 2,5 professors
En centres de 20 grups 3 professors

La dotació de les USEE passen de 2 a 1,50

El nombre de llocs de treball perduts s'incrementa amb les jubilacions que no es cobriran i els docents de més no contractats
Els substituts no cobraran aquest mes de juliol de 2012 encara que hagin treballat nou mesos.
Els substituts a partir del curs que ve només cobraran les lectives que faci el titular, no les reduccions i una part de les complementàries.
El curs que ve els substitus com a màxim només podran cobrar el 85% del sou. Tampoc cobraran les tutories.

2. CGT

Cap interí/substitut, excepte els que tenen un nomenament de 1 de setembre 2011 a 31 d'agost de 2012, cobrarà el mes de juliol (1721 persones afectades)

El Departament, que ja havia decidit reduir les plantilles de primària en ½ dotació per línia, incrementarà la reducció en ½ per centre, la qual cosa significa que el curs 2012-2013 els centres d'una línia perdran 1 mestre, els de dues línies 1 i mig i els de 3 línies 2 mestres (Afectació sense concretar)

El personal substitut docent del curs 2012-2013 només cobrarà les hores d'atenció directa a l'alumnat que faci durant la seva substitució + 24 minuts (infantil i primària), 30 min (adults) o 36 min (secundària) per cada hora lectiva que faci. La reducció salarial va d'un mínim del 16% del sou fins al 50%, segons la substitució que es faci. No es paguen patis, guàrdies, hores de coordinació, etc als substituts. Ex: si un substitut fa la substitució d'algú de l'equip directiu que tingui una reducció d'horari lectiu per càrrec directiu pot arribar a cobrar només el 50% del sou que li pertocaria (8272 afectats)

Reducció del 15% de les hores sindicals: destrucció d'alliberaments sindicals (entre 54 i 108 persones afectades, entre delegats/as i substituts/es a més de la reducció de la baixa representació sindical del professorat).

No hay comentarios:

Publicar un comentario