viernes, 11 de mayo de 2012

Assemblea del professorat 10 de maig

L'aseemblea del professorat de Sant Fost es va reunir dijous 10 de maig a les 14h. Es van informar de les diferents accions contra les retallades que estan en marxa:

1. Les de l'assemblea d'ensenyants del Vallès Oriental: Ens informen els companys que van asistir a la darrera convocatòria que s'han proposat diverses accions:
- Concentració davant el Serveis Territorials el dia que es reuneixin els representants de l'assemblea amb els responsables dels SSTT. (dia a determinar)
- Acció aquell mateix dia per visualitzar la nostra 'encesa' indignació.
- Jornada 'L'escola al carrer', dissabte 2 de juny a Granollers.

2. Les de l'Assemblea del professorat de Secundària de Barcelona i Comarques, reunits dimecres 9 de maig a l'INS Front Marítim. Aquesta assemblea ha posat en marxa una plataforma reivindicativa, integrada per professorat de diferents centres i sindicats, per tal de buscar la màxima unitat d'acció.
Les seves reivindicacions són:
- Implantació de la jornada continuada el curs vinent.
- Passar les classes a 50 minuts com a la resta d'Espanya i Europa.
- Aturar l'ampliació de ràtios i qualsevol altra mesura que empitjori els drets laborals i la qualitat educativa (substitucions, interins,...)
- Recuperar els batxillerats nocturns
- Establir un calendari de recuperació de drets laborals i salarials.

S'està buscant el màxim consens en les mesures de protesta i mobilització a prendre. Una gran quantitat d'institut ja han decidit no fer activitats extrascolars per al curs vinent, com va decidir el claustre de l'INS Alba del Vallès.

Altres activitats que s'estan sopesant són la negativa a demanar llibres de text o llicències digitals per tal que les empreses afectades (igual que les que organitzen activitats extrascolars) pressionin al Departament, la no participació en plans de formació del Departament (i per tant no hi hagi despesa en aquest apartat). Altra qüestió que s'està valorant és el tipus de vaga a realitzar (parcials, indefinides,...).

3. Les dels sindicats majoritaris a Ensenyament:

Dia 12 de maig: Manifestació social contra les retallades: bloc educatiu (Bcn, Pça Catalunya, 18h)

Dia 22 de maig: Vaga convocada a ensenyament tot l'Estat i manifestacions

En el debat posterior a les diferents informacions, s'ha acordat fer un escrit informatiu per a famílies, empreses i diferents organitzacions en què informem dels motius de les accions que està prenent el professorat de l'INS Alba del Vallès i de la necessitat de fer front a la brutal ofensiva contra l'educació pública (amb la retallada drets educatius i laborals) si volem garantir una educació pública de qualitat.

Després d'un cert debat sobre l'efectivitat o no de la vaga convocada per al dia 22 de maig, s'ha fet un sondeig sobre quina part dels assistents a l'assemblea estaven decidits a secundar la vaga i gairebé una vintena de persones tenia decidit fer-ho vers dues que tenien decidit no fer-la per dubtar de la seva efectivitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario